google-site-verification=Z79oVkppizRL_p6U9-sZ6WrsDjOf0hH_aEC0rAx71OI
top of page
  • Tuiniertips

Schijtzak VS specifieke meststoffen

Bijgewerkt op: 22 feb.

Tuinmest. Het klinkt misschien eenvoudig, maar veel bedrijven maken het knap ingewikkeld bleek uit een aflevering van de keuringsdienst van waarde over tuinmest. De huidige aanbieders leveren namelijk honderden verschillende soorten tuinmest, voor elke specifieke plant een eigen mestsoort. Door iedere plant de specifieke mest te geven die nodig is bloeien de planten het mooist en groeien ze het hardst zeggen ze. Maar het enige wat echt hard groeit is de portemonnee van al de merken die al deze specifieke mestsoorten aanbieden.


In de aflevering van de keuringsdienst van waarde bleek namelijk dat het helemaal niet veel uit maakt welke mestsoort je je planten geeft, op goede organische koemest groeit en bloeit alles. Merken maken nu bijvoorbeeld een pak hortensiamest en een pak rozenmest, van binnen precies dezelfde mest, maar van buiten een andere verpakking bleek in de aflevering. Ook bleek dat merken gewoon maar opschreven over de waarden die een plant nodig had, want merken waren het onderling fundamenteel oneens over de voeding van veel planten. Gewoon een ouderwetse marketingtruc dus om meer geld te verdienen.


Een tuin heeft goede organische mest nodig om een voedzame bodem te creëren voor je bloemen en planten, anders groeien en bloeien je planten niet goed en worden ze geel. Schijtzak.nl bied goedkope, circulaire en ecologische mest. Goedkoop, omdat het maar €12,95 voor een zak kost, veel goedkoper dan alle andere specifieke meststoffen. Circulair, omdat we het mestoverschot van de Nederlandse boeren gebruiken om deze tuinmest van te maken. En ecologisch, omdat het in tegenstelling tot kunstmest erg goed is voor het ecologisch stelsel van je bodem.


Betaal niet teveel en bemest je tuin verantwoord en goedkoop met schijtzak.nl!


De gehele aflevering van de keuringsdienst van waarde over tuinmest is te zien op https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/10-09-2020/KN_1716415bottom of page