google-site-verification=Z79oVkppizRL_p6U9-sZ6WrsDjOf0hH_aEC0rAx71OI
top of page
  • Tuiniertips

Schijtzak VS kunstmest😪

Bijgewerkt op: 22 feb.

Kunstmest wordt op kunstmatige en chemische wijze gemaakt. De meststoffen komen snel vrij in de grond waardoor je snel effect ziet in je tuin. Met kunstmest moet je wel enorm oppassen voor overbemesting, de hoge concentraties meststoffen kunnen snel funest worden voor de planten in je tuin! Verder zie je bij kunstmest dat planten een hele snelle groei maken, maar daardoor slecht weerbaar zijn tegen ziektes, fel zonlicht of periode van droogte. Verder gaan wormen, schimmels en mycorrhiza in de bodem dood door planten kunstmest toe te dienen, dit zijn juist belangrijke bouwstenen voor een goede ecologische bodemstructuur! Ja, planten kunnen snel en mooi bloeien door kunstmest, maar voor het milieu en je portemonnee is het niet best!


Met Schijtzak.nl willen we af van kunstmest in de Nederlandse tuinen. In Nederland is namelijk onder de boeren al een mestoverschot die de bodem vervuilt, het is dan krankzinnig om extra kunstmest te produceren voor de Nederlandse tuinen. Met Schijtzak.nl bieden we een circulaire oplossing voor het mestprobleem, betaalbaar voor de consument en ecologisch gezien super voor uw tuin!


De organische mest van schijtzak.nl laat de meststoffen geleidelijk los, de kans op overbemesting is daardoor nihil en je hoeft je tuin enkel in het voorjaar éénmalig goed te bemesten. De koemest bevorderd in tegenstelling tot kunstmest het bodemleven juist door de extra voeding. Ieder voorjaar je tuin goed bemesten met mest van Schijtzak.nl zorgt voor een goede bodem en ieder jaar een mooi bloeiende tuin. Doordat de koemest gedroogd is stinkt nauwelijks en is het eenvoudig in je tuin te strooien.


Ook milieuvriendelijke en betaalbare mest in jouw tuin? Bestel snel!


bottom of page