google-site-verification=Z79oVkppizRL_p6U9-sZ6WrsDjOf0hH_aEC0rAx71OI
top of page
Platteland van Stolwijk

HET VERHAAL ACHTER SCHIJTZAK.NL

Schijtzak.nl is opgericht door Ard-Jan Hoogland en Benjamin Zuidbroek met als doel de huidige mestmarkt te verbeteren. In Nederland hebben we te maken met een mestoverschot, agrariërs produceren veel meer mest dan de grond aankan. Toch maken consumenten voornamelijk gebruik van chemisch geproduceerde kunstmest, terwijl er al een mestoverschot is. 

Ook is de kunstmest die momenteel veel wordt verkocht slecht voor het bodemleven. Wormen en schimmels in de bodem gaan er van dood en planten groeien zo snel dat ze slecht weerbaar zijn tegen periode van droogte of veel zon. 

Ook moeten boeren flink geld betalen om hun mestoverschot af te voeren, maar consumenten die een zakje mest in de winkel kopen betalen ook snel €15,- voor een zak shit…  

Schijtzak.nl haalt mest weg bij agrariërs met een mestoverschot, waardoor het een deel van de oplossing is voor het mestprobleem. De schijtzak mest is goed voor het bodemleven en stimuleert het ecologisch stelsel juist! En dit alles met een eerlijke prijs voor de boer, maar ook voor de consument. 

Wil jij dit voorjaar ook een prachtige bloeiende tuin? Bestel je tuinmest snel! 

Vragen over Schijtzak.nl? Mail naar vraagje@schijtzak.nl of bel Benjamin op 06-31755483.

Seedlings

DE GEZICHTEN VAN SCHIJTZAK.NL

Ard-Jan Hoogland en Benjamin-6.jpg

ARD-JAN HOOGLAND

Mede-oprichter

Ard-Jan Hoogland en Benjamin-7.jpg

BENJAMIN ZUIDBROEK

Mede-oprichter

IMG_3955.heic

Lid worden van ons team? Bekijk hier onze actuele vacatures.

bottom of page